Behandeling

Behandeling

U kunt via Directe Toegang Ergotherapie zonder verwijzing direct een afspraak met KinderErgo Eva maken. Mijn advies is echter om wel eerst via de huisarts of andere specialist een verwijzing voor ergotherapie te halen zodat uw arts op de hoogte is van de zorg rondom uw kind.

Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we samen, dus het kind en de ouders en/of klas welke problemen en welke vaardigheden belangrijk zijn. Zo kunnen we samen aan de hand van dit gesprek, vragenlijsten, observaties en testen een behandelplan opstellen. Afhankelijk van de hulpvraag en het behandelplan volgt dan de training, begeleiding of advies van het kind EN zijn omgeving. Na afloop ontvangen de ouders een verslag van de behandeling.

Om welke problemen gaat het?

Moeite hebben met:

Hulpvragen?

“Mijn dochter heeft een lichamelijke beperking en heeft voorzieningen nodig voor de verzorging en zelfstandig eten, verplaatsen en spelen.”

“In de klas kan mijn zoon niet blijven zitten en zelfstandig werkjes maken.”

“Mijn zoon heeft problemen met schoolse vaardigheden: scheuren, knippen en plakken, kleuren en leesbaar netjes schrijven.”

“Ik wil tijdens de gymles mezelf aan- en uit kunnen kleden. Kleine knoopjes en veterstrikken lukt nog steeds niet.”

“Mijn kind heeft moeite met zelfstandig spelen.”

“Mijn dochter is zo snel afgeleid dat ik haar nog steeds niet zelfstandig op de fiets naar school kan sturen en ze moet bijna naar de middelbare school.”